X
تبلیغات
دوستان من - خواص خوراکیها
 

پسته

 

اين خوراكى لذيذ، داراى چه خواصى است و درباره اش چه گفته اند؟


آقاى دكتر ((هانرى لوكلر)) در كتاب خود به نام ((ميوه هاى فرانسه)) مى نويسد: نام پسته يا ((پيستاس )) از شهر (پستياك) يكى از شهرهاى سوريه گرفته شده است كه سالها پيش از اين درخت آن بطور وحشى در آنجا مى روييده است و از آنجا به تمام كشورهاى عالم پراكنده شده و كشت آن در همه جا تعميم يافته است .
كشورهاى حوزه مديترانه زودتر از همه كشورها كشت آن را شروع كردند. پسته را مردم قديم مثل پادزهر مى دانستند و عقيده داشتند كه بهترين ترياق براى نيش حيوانات مسموم است .
ابن سينا پزشك نامور ايرانى به علت رنگ درونى مغز پسته كه شبيه رنگ صفرا است آن را بر ضد عفونتهاى كبدى ، براى جلوگيرى از تهوع و استفراغ و براى تقويت دهانه معده و قوت قلب مفيد مى دانست و مصرف آن را تجويز مى كرد و براى تقويت قواى جنسى موثر مى دانست .
بعد از ابن سينا، در قرون وسطى پزشكان ديگرى نيز اصول او را اقتباس ‍ كردند و به بيان ديگرى در خواص پسته داد سخن دادند چنانكه ((ژوفروا)) پسته را در رديف دواهاى تقويتى براى دوران نقاهت مى دانست و عقيده داشت پسته براى كسانى كه بر اثر سل و يا بيمارى ديگرى لاغر شده اند و يا كسانى كه سرفه مى كنند و يا دچار اختلال كار كليه شده اند، دواى تقويتى كامل و موثرى است . ((پيرپومه )) در كتاب خود كه به سال 1694 منتشر شد مى نويسد:
((پسته يكى از تركيبات دارويى جالينوس است تا با مصرف آن پيرمردان قواى از دست رفته خود را باز يابند.))
در قرن شانزدهم و هفدهم ميلادى از پسته روغن مى گرفتند و روغن پسته را براى نرم كردن سينه و آرام كردن دردهاى كليه و كبد به كار مى بردند و اين روغن را از رو به جاى دردناك مريض مى ماليدند و مالش مى دادند و هم چنين آن را به عنوان خوراكى به بيماران كبدى و كليوى مى خوراندند و عقيده داشتند كه روغن پسته آدم لاغر را چاق مى كند و توليد نطفه را در او افزون مى سازد و سرفه و درد ريه را شفا مى بخشد.
امروز پسته از نظر طبى اين خواص را در نظر پزشكان ندارد ولى از نظر غذايى يكى از هسته هاى مغذى است كه بيشتر به عنوان تنقل از آن استفاده مى كنند.
ماركومو نتالتو پسته را تجزيه كرده و معلوم شده است داراى مواد زير است :
1- آب : 93/7 درصد. 2- مواد چربى : 72/45 درصد. 3- پروتئين : 58/22 درصد. 4- مواد رنگى : 64/17 درصد. 5- خاكستر 14/3 درصد. 6- سلولوز: 99/2 درصد.
گمان نزديك به يقين اين است كه پسته يكى از ميوه هاى ايرانى است كه گهواره اصلى پرورش آن در همين سرزمين ايران بوده است و از اين سرزمين به آسياى صغير و اروپا و كشورهاى ديگرى راه يافته است .
دليل اين ادعا لوحهايى است كه چند سال پيش در اسپانيا كشف شد و در اين لوحها مذكور است كه چهل سال پيش از ميلاد مسيح شاهنشاه ايران براى پادشاه يونان ، بوسيله سفير خود پسته ايران را هديه فرستاد و پادشاه يونان از اين هديه خوشش آمد و از پادشاه ايران بذر پسته و زارع و باغبان آن را خواست و شاهنشاه ايران آن را فرستاد و اين پسته كارى در خاك فعلى تركيه كه آن موقع جزء يونان بود شروع گرديد و از آنجا به كشورهاى ديگر حوزه مديترانه راه يافت .(1)
در اغلب نقاط ايران اشجار و باغهاى پسته است ولى پسته معروف ايران بيشتر در قزوين و دامغان و اردكان يزد و مخصوصا رفسنجان شهرت دارد.
در استان كرمان بعضى از جنگهاى پته و چاتلانقوش هم پيوند پسته شده است .
كليه محصول پسته ايران به تفاوت سنوات از هفت هزار تا پانزده هزار تن مى رسد و با اصول جديد كشاورزى كه در كشور شروع شده است به طور قطع و يقين در ده سال آينده چند برابر خواهد شد.
از سال 1305 كه محصول پسته ايران به آمريكا صادر شد، دولت آمريكا در سال 1308 دكتر وايت هوس را براى مطالعه و بررسى كشت پسته به ايران فرستاد و در آن سال نهال و بذر پسته را براى كشت به آمريكا بردند و در ده سال اخير پسته كارى در ايالت كاليفرنيا توسعه يافته ولى محصول آن مثل ايران نيست و پسته هاى ايرانى در آمريكا ريزتر شده است و باز هم پسته ايرانى مقام جهانى خود را حفظ كرده است چنانكه يكى از صادرات مهم ايران به آمريكا همين پسته است كه اخيرا به طرز جالبى بسته بندى مى شود.
ايرانيان قديمى پسته را قوى ترين مغزيات غذايى مى دانستند و حتى براى آن افسانه هايى داشتند و مى گفتند اگر مردى اولاد پسر بخواهد بايد پسته بخورد.
ايرانيان قديم درباره پسته مى گفتند تمام ميوه هايى كه مغز و هسته دارند از فندق و گردو و تخم هندوانه و خربزه در ابتدا آب لزجى چون سفيده تخم مرغ نطفه آن است كه هر چه هوا گرمتر شود، آن نطفه بزرگ مى گردد و مى بندد و در اواخر مرداد و شهريور سفت و محكم مى شود ولى پسته برعكس تمام اين ميوه هاى مغزدار و هسته اى فقط يك نطفه كوچك سبز رنگى است كه از اول تير كه هوا گرم مى گردد بسته مى شود و شروع به بزرگ شدن مى كند تا اواخر مرداد و شهريور كه محكم مى شود و مى رسد.
تمام ميوه هاى مغزدار و هسته اى سفيد رنگ هستند ولى مغز پسته سبز و به رنگ صفرا است و همان است كه ابن سينا هم آن را به اين رنگ وصف كرده است .
در قديم پسته خام را با قند مى كوبيدند و كمى هل به آن مى زدند و آن را به نام ((قاووت پسته )) به زنانى كه وضع حمل كرده بودند و احتياج به تقويت داشتند و يا كسانى كه از بستر بيمارى برخاسته و دوران نقاهت را مى گذراندند به عنوان غذاى مقوى مى دادند.
پوست سبز پسته را هم خشك مى كردند و براى رفع دل درد و اسهال آن را مى جوشاندند و دم مى كردند و به عنوان دواى دل درد و اسهال مصرف مى كردند. هنوز مصرف آن در آذربايجان معمول است از پوست سبز تازه پسته و يا پسته نبسته مربا و ترشى درست مى كنند.
در حال حاضر بيشتر پسته به عنوان آجيل مصرف مى شود و يا آن را در گز اصفهان مصرف مى كنند.
پسته خام مصارف آشپزى دارد و بيشتر كوبيده آن را به عنوان تزيين روى غذا مى ريزند.
پسته را نبايد در جاى مرطوب و يا خيلى گرم گذاشت و يا مدتى طولانى نگه داشت زيرا رطوبت و گرماى زياد و مرور زمان روغن آن را خراب مى كند و توليد كرم و پروانه ريزى در آن مى كند و اين مشكلى بود كه ايرانيانى كه به خارج مى رفتند و پسته را به عنوان سوغات و هديه براى دوستان خود مى بردند هميشه از رطوبت و يا گرما كه پسته را خراب مى كرد شكايت داشتند ولى در سالهاى اخير بسته بندى آن كامل شده و پسته را در قوطيهاى فلزى هوا گرفته عرضه كرده اند كه مدتها در هر آب و هوايى محفوظ مى ماند
.

پسته و اهميت آن در قواى عقلى و بدنى

پسته خوراكى مطبوعى است كه مورد پسند و توجه همه است اما بسيارند كسانى كه فكر مى كنند پسته باعث غلظت خون مى شود و به كبد صدمه مى زند.
پسته از ميوه هاى خشك محسوب مى شود و مقدار آب آن بيش از 8 درصد نيست .
تركيبات پسته عبارتند از: 7/1 درصد املاح معدنى ، 5/17 درصد مواد ازت دار و 52 درصد چربى و 22 درصد هيدرات دو كاربن . مواد معدنى موجود در پسته است كه براى آن ارزش حياتى بوجود آورده و اين مواد كه هر كدام به نوبه خود نقشى جالب در فعاليت سلولها و متابوليسم بدن ما دارد و در حدود 60/3 گرم فسفر در يك كيلو پسته وجود دارد كه در تقويت قواى جسمى و سلولهاى مغزى موثر است .
گذشته از فسفر، كلسيم در پسته به مقدار 90 گرم وجود دارد كه آن هم در ساختمان و استحكام استخوان ، خون و عضلات اهميت فراوان دارد.
در پسته مقدار قابل توجهى آهن وجود دارد و بايد بدانيم كه آهن در تمام سلولهاى بدن وجودش لازم است براى ادامه حيات و ساختمان هموگلبين و گلبولهاى قرمز خون دخالت تام دارد.
پسته با داشتن مواد ديگرى چون پتاسيم ، منيزيم تاءمين كننده احتياجات بدن و خون است و همانطور كه گفتيم پسته داراى مقدار زيادى چربى بوده و بدين لحاظ ارزش غذايى زيادى دارد.
چون مصرف زياد پسته باعث مى شود كه مقدار ازت در خون و بدن بالا رود شايد به همين علت است كه عده اى معتقدند كه پسته باعث كثيف شدن خون مى شود، البته اشخاصى كه دچار ضعف و نارسايى كبد هستند و مبتلايان به بيماريهاى نقرس و ديابت و ناراحتى كليه بايد از خوردن پسته خوددارى كنند، زيرا باعث شدت و عود بيمارى آنان مى شود، در پسته همچنين ويتامينهاى آ- ب و ب 2 و پ پ و ويتامين E وجود دارد.

خرما

خرما میوه سفره

با فرا رسیدن ماه پرفیض و برکت رمضان بازار خرما در کشورهای مسلمان رونق خاصی پیدا می کند و اگر بر هر سفره افطاری میهمان شوید بدون استثنا حتما با ظرفی خرما مواجه می شوید چرا که بر طبق سنت حضرت رسول اکرم(ص) خوردن خرما در زمان افطار برای همه مسلمانان به صورت یک عادت درآمده. این میوه خوشمزه چنان مورد توجه ایشان و ائمه ما قرار داشته که حضرت صادق(ع) می فرمودند: پیامبر خدا(ص) روزه خود را در موسم خرمای تمر با تمر افطار می کردند و در موسم خرمای رطب با رطب چرا که اگر غذایی پاکیزه تر از خرمای رطب بود خداوند آن رابه حضرت مریم(ع) می خوراند و همچنین امیرمومنان علی(ع) می فرمایند: خوردن خرما بر شما لازم است چونکه درماندگی (افسردگی) را می برد بدنی را که احساس سرما می کند گرم می کند و گرسنه را سیر می کند و در آن ۷۲ نوع شفاست و همچنین فرمودند: خرما هفت خصلت دارد که جبرئیل به حضرت رسول (ص) خبر دادند. بوی دهان و معده را پاک وغذا را هضم ، قوه بینایی و شنوایی را زیاد و کمر را محکم و شیطان را دیوانه و گیج می کند و انسان را به خدا نزدیک و از شیطان دور می سازد.
خرما میوه درختی به نام نخل (Palm) از تیره (Palmacece) است که نام علمی آن Phoenix است. بد نیست که بدانید خرما دارای ۷۴ درصد مواد قندی قابل جذب (ساکاروز، گلوکز) است که این مواد قندی به آسانی جذب شده و انرژی کافی را برای سوخت و ساز بدن و فعالیت تمامی سلول ها فراهم می کند. میزان چربی این موهبت الهی ۰/۹ و پروتئین و مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر، آهن، منیزیوم، گوگرد ۱/۶۵ و ویتامین های (A- B۱-B۲-۶ B- /۲ B- C- E) است، دارای ۷۵-۲۱ آب و لعاب (موسیلاژ) که کلسیم نیاز ضروری هر فردی را تامین می کند، آهن که خونساز است و فسفر که برای فعالیت های مغز ضروری است و تشکیل دهنده مواد هورمونی است. وجود پتاسیم و منگنز در متعادل نگاه داشتن یون های بدن نقش بسزایی دارد و با داشتن ویتامین A که می تواند بر تسریع فعالیت های سلول ها کمک کند و همچنین دید چشم را به میزان زیادی بالا ببرد و همچنین ویتامین B قدرت سلول های عصبی و نیروی جسمانی را فعال می کند. خرما با طبیعت گرم میوه انرژی زایی است و سرشار از مواد حیاتی و بدین لحاظ خون ساز و تقویت کننده مغز و اعصاب و اندام های مختلف بدن بوده و کالری مورد نیاز بدن را تامین می کند.
جوشانده خرما تقویت کننده دستگاه تنفسی و درمان کننده اختلا لا ت ریوی و تسکین دهنده سرفه های حاد و مزمن است. خرما به عنوان تقویت کننده قلب و منظم کننده حرکات قلب است.
چرا که عروق مربوطه قلب را در انجام فعالیت یاری می کند. خرما می تواند آرام بخش موثری در بیماری های عصبی باشد و اختلا لا ت عصبی مغزی و نخاعی ودردهای عصبی را برطرف سازد.
جوشانده خرما درمان کننده سیاتیک، کمردرد، نرمی مفاصل و فلج است. خیسانده خرمای خشک در شیر می تواند در درمان بیماری های هورمونی موثر واقع شود. همچنین خرما تقویت کننده پوست و برطرف کننده اختلا لا ت پوستی، مو، ناخن است کشیدن گرد سوخته خرما در چشم از ریزش مژه جلوگیری می کند و ناراحتی های آلرژیکی و عفونی چشم را تحرک عضلا نی و فکری و دوران نقاهت بیماری و اختلا لا ت جسمی و روانی تامین می کند. خرما انسان را از سرطان محفوظ می سازد چرا که دارای منیزیوم است ودر تنظیم غدد مترشحه داخلی و فشار خون داروئی است چشمگیر و همچنین ویتامین های موجود در خرما قوای بینایی، بویایی، شنوایی را تقویت می سازد و در حفظ سلا مت پوست و ضمائم آن بسیار مفید است، التهابات روده به میزان زیادی با مصرف خرما کاهش می یابد.
امام صادق(ع) می فرمایند: «در خرما شفای سمومات است ودردی از آن تولید نمی شود کسی که موقع خواب هفت دانه خرما بخورد کرمهای معده اش کشته می شود. خرما دارای فوائد بسیار است بدن را گرم و فعال می سازد زمین آن را حاصلخیز می کند مولد خون غلیظ است خرمای نرسیده و ترش در جریان خون و جلوگیری از اسهال و اصلا ح لثه های دندان خیلی موثراست.»
از زیاده روی در خوردن آن پرهیز کنید چرا که زیاده روی در آن موجب پوسیدگی دندان و اختلا لا ت کبدی و پوستی می شود.

 

خرما ؛ گنجينه شيرين

 

خرما يا به انگليسي DATES ميوه اي است بهشتي و بسيار مقوي ، که مواد معدني بسياري چون آهن ، پتاسيم ، روي ، منگنز، و ويتامين A - B - E را داراست. تحقيقات درباره ي خرما نشان داده که اين ميوه مي تواند پيش گيري بسياري از سرطان ها مانند سرطان کولون، معده و غيره را در پي داشته باشد.يکي از خواص خرما ملين بودن آن است. البته اگر 6 تا 7 عدد خرما را در 2 ليوان آب جوش خيس کرده و صبح و شب آن را صورت گرم بنوشيد و يا مقداري خرما ميل کنيد و بلافاصله يک تا دو ليوان آب گرم روي آن بنوشيد، خاصيت ديگر خرما، خنثي کردن اسيد اضافي معده است از آنجا که که زيادي اسيد معده باعث ترش کردن و دل درد مي شود، بنابراين هر وقت دل درد گرفتيد مي توانيد فرمول چيني ها در طب سنتي استفاده کنيد.

نمونه هايي از سفارش بزرگان به تناول خرما

پيامبر(ص ) از آن خبر داده :

به زن باردار در آخرين ماه حاملگى خرما بدهيد زيرا كودك او بردبار و پاكيزه خواهد شد.

مردى خدمت موسى بن جعفر(ع ) از رطوبت مزاج و سستى اعضاء شكايت كرد، امام (ع ) به او فرمود:
خرماى برنى (نوعى از خرما) را ناشتا بخور و آب نياشام آن مرد به اين دستور عمل كرد، رطوبت از او برطرف شد، اما در مقابل ، گرفتار يبوست شد، براى بار دوم خدمت امام (ع ) رسيد و از يبوست خويش شكايت نمود آن حضرت فرمود: خرما بخور و بعد از آن آب بياشام آن مرد چنين كرد و اعتدال خويش را باز يافت .

 از آنجا كه روح جسم با هم پيوند ناگسستنى دارند و در بسيارى از موارد، نگرانيهاى روحى بر جسم اثر گذاشته و از سوى ديگر، لذتهاى جسمى سبب آرامش روح مى گردد، دانشمندان ، خرما را از اين راه ضد حساسيت و خشونت معرفى مى نمايند.
((اخيرا ماده اى به نام (ديوستولنس ) در خرما كشف نموده اند، كه ميتوان آنرا ((كرتيزن )) گياهى دانست و از اين جهت آنرا كريتزن گياهى نام نهاده اند، كه كرتيزن انسانى در بدن ، بهترين داروى ضد حساسيت و آلرژى محسوب شده و براى مبتلايان به بيمارى هاى رماتيسم و پوست و چشم و كه در نتيجه حساسيت به وجود آمده داروى ارزنده اى است .
خرما نيز همين عمل را انجام مى دهد و ريشه حساسيت را از بين مى برد و در نتيه كسى كه حساس نبود حليم و بردبار است بعلاوه كه در كليه التهابات (پوستى - چشمى - داخلى گوشى و...) مى توان خرما مصرف نمود.

 

هویج

 

چقدر به هویج اهمیت می دهید؟

هویج را باید اعجاز طبیعت در گردآوری مجموعه کاملی از انواع ویتامینها دانست. رنگ نارنجی آن نیز این ریشه مغذی را به یک خوراک اشتها آور تبدیل کرده است. حتی کسانی که با خودخواهی خود را از این منبع سرشار انرژی محروم می کنند، از این خاصیت هویج برای تزیین غذا و خوراک خود استفاده می برند. پس تعجب آور نیست اگر بگوییم مالیدن هویج رنده شده به پوست صورت باعث روشنی و شفافیت پوست می‌شود.

هویج از معدود گیاهانی است که حاوی مقادیر زیادی ویتامین A، B، C،D و E است، چرا که این همه ویتامین در گیاهان کمی به صورت یک جا یافت می شود. علاوه بر این، وجود مقادیر قابل توجهی استروژن گیاهی، این ریشه مغذی را در ردیف ارزشمندترین گیاهان خوراکی قرار داده است و بطوریکه بسیاری از شرکتهای تولید فرآورده‌های آرایشی-بهداشتی از عصاره هویج برای تهیه کرمهای تقویتی پوست استفاده می‌کنند. در بهترین ترکیبات گیاهی همیشه عصاره روغنی هویج، روغن آفتاب گردان، روغن جوانه گندم و روغن فندق دیده می‌شود که برای تأمین سلامتی و طراوات لایه های سطحی پوست به کار می روند. ماهیت گیاهی این محصولات باعث شده فرد بدون هیچ گونه نگرانی آنها را در نقاط مختلف بدن استفاده نماید.

بخاطر داشته باشید که آب هویج فاقد ویتامینهای محلول در چربی مثل ویتامین A و E می‌باشد و نسبت به هویج رنده شده مواد موثر کمتری دارد. ولی همین ماده هم می‌تواند باعث روشنی و شفافیت پوست شود. افرادی که پوست چربی دارند و مرتب باید پوست شان را با صابون بشویند، از شستن صورت شان با آب هویج سود زیادی می برند.

پس هرگز از این ماده غذایی مفید غافل نشوید. در هرزمان که امکان داشت از رنگهای مختلف این سبزی خریداری کنید و بصورتهای مختلف مصرف کنید.

 

گندم و جوانه گندم


مصرف اين ماده مهم غذايى سلامت شما را بيمه مى كند

گندم ، همين دانه ريزى كه به صورت نان و يا شكلهاى ديگر مورد مصرف عموم قرار مى گيرد، از جمله دانه هايى است كه املاح و عناصر بسيارى را در خود دارد. پس چه بهتر كه شما هم با خواص و اثرات آن در مبارزه با برخى بيماريها آشنا شويد.

گندم چه دارد؟
در گندم املاح معدنى و عناصر كاتاليتيك فراوان وجود دارد مثل : كلسيم ، منيزيوم ، سديم ، پوتاسيوم ، كلر، گوگرد، فلوئور، سيليسيوم ، مس ، منگنز، كوبالت ، يد، آرسنيك ، چربى فوسفوردار، روى ، نشاسته ، ويتامين ((آ، ب 1))، ((ب 2))، ويتامين ((ا)) كه در جوانه گندم به وجود مى آيد و ويتامينهاى ((كا)) ((د))، ((پ پ ))، مخمرها و دياستازها.
گندم از مواد غذايى كامل طبيعت است كه قرنها است خوراك بشر را تاءمين مى كند و يكى از نعمتهاى بزرگ خداوند است . امروز در سايه علم و دانش ‍ معلوم شده است اين دانه كوچك و حقير گنجى از املاح و ويتامين در خود نهفته دارد و بعيد نيست در آينده اسرار ديگرى از آن كشف گردد.
نان را در قديم بهتر از حالا تهيه مى كردند. در نتيجه مواد غذايى آن كاملتر بود و از دست نمى رفت به اين ترتيب كه گندم را با كود طبيعى به عمل مى آورند. براى آرد كردن آن از آسياى بادى و يا آبى استفاده مى كردند و به علت سرعت آسياهاى برقى قسمتى از ويتامينهاى آن از دست نمى رفت و آرد تصفيه شده به دست نمى داد. به علاوه آن را با خمير مايه طبيعى به عمل مى آوردند و نان را با حرارت آتش چوب يا هيزم مى پختند و در نتيجه چنين نانى هم مغذى بود و هم سالم و خوشمزه .
اكنون چنين نانى در شهرهاى بزرگ كه پخت نان را صنعتى كرده اند كمتر پيدا مى شود و براى يافتن آن بايد به شهرها و روستاها رفت و چنين نانى را به دست آورد.
امروزه بايد از جوانه گندم استفاده كنيم زيرا جوانه گندم براى تمام كسانى كه دچار كمبود املاح معدنى شده اند يا بى خونى و ضعف پيدا كرده اند و از لحاظ جسمى و روحى ناتوان و ضعيف شده اند، رشد آنها سريع نيست ، نرمى استخوان دارند، مسلول شده اند، خانمهايى كه حامله هستند و يا فارغ شده و يا بچه شير مى دهند غذايى عالى و ممتاز است و مصرف آن به تمام اين اشخاص توصيه مى شود.
وقتى دانه گندم معمولى را با گندم جوانه زده ، مقايسه كنيم از نظر تغييراتى كه در مواد حياتى آن پيدا شده است دچار تعجب و شگفتى مى شويم . به اين مقايسه توجه كنيد.


گندم كامل
فوسفور 423 ميلى گرم درصد. منيزيوم 133 ميلى گرم درصد. كلسيم 45 ميلى گرم درصد.


گندم جوانه زده
فسفر 1050 ميلى گرم درصد. منيزيوم 342 ميلى گرم درصد. كلسيم 71 ميلى گرم درصد.
براى اينكه بهتر ارزش غذايى جوانه گندم در نظر شما روشن شود كافى است بگوييم كه نان سفيد تقريبا داراى 86 ميلى گرم فوسفور، 5/0 ميلى گرم منيزيوم و 14 ميلى گرم كلسيم است .
طرز تهيه جوانه گندم خيلى آسان است . گندم خوب و تازه را (اگر از جاهاى ييلاقى باشد بهتر است ) انتخاب كنيد و آن را بشوييد و بعد در ظرفى كه آب نيمه گرم دارد خيس كنيد و بگذاريد بيست و چهار ساعت بماند. بعد آب آن را بريزيد و دوباره بشوييد و در بشقاب گودى جا دهيد و روى آن پارچه مرطوب بگذاريد. بعد از دو روز در تابستان و چهار روز در زمستان جوانه هاى كوچك شيرى از آن پيدا مى شود كه همان جوانه گندم است .
گندم جوانه زده را نمى شود كنسرو كرد، بايد همان روز مصرف كرد و هر روز دوباره تازه آن را تهيه كرد.
مقدار مصرف جوانه گندم تازه يك تا سه قاشق قهوه خورى است كه بايد آن را به تنهايى جويد و با غذاهاى ديگرى مخلوط كرده مصرف كرد.
اگر هر دو يا سه ماه ، پانزده يا بيست روز جوانه گندم تازه تهيه كنيد و بخوريد به زودى خواهيد ديد تغيير محسوسى در شما پيدا شده است و شما سالم و با نشاط شده ايد.
جوانه گندم ، بى اندازه مقوى و نيروبخش است ولى مصرف آن براى بعضى از كسانى كه فشار خون دارند، منع شده است .
بسيارى از غذاشناسان عصر جديد مخصوصا دكتر گليورد هاوزر ثابت كرده است كه با تقليل مصرف گندم كامل امراضى از قبيل : ضعف عمومى بدن ، نرمى استخوان ها، كوليت ، تصلب شرائين ، كم خونى ، يبوست و ناتوانى جنسى زياد شده است و بهترين راه مبارزه عليه اين بيمارى اين است كه غذاى خود را از نان كامل يا طبيعى ترتيب دهيم و يا جوانه گندم را تهيه كرده و با غذاى خود مصرف كنيم . در كتاب گذرنامه براى يك زندگى نوين اثر گيلورد هاوزر جوانه گندم يكى از غذاهاى معجزه گر هاوزر است كه مصرف آن را در موارد بسيارى تجويز و توصيه كرده است و بسيارى از خانواده ها با مصرف آن بهبود يافته و تغيير محسوسى در حالت جسمى و روحى خود مشاهده كرده اند.


ذرت

خواص درماني ذرت

ذرت داراي ارزش غذايي فراواني است در آن بعلت نداشتن گلوتن (ماده چسب گندم) قابليت تهيه نان را ندارد . بنابراين براي تهيه نان ذرت در آنرا با در ساير غلات مخلوط مي كنند .

ذرت از نظر طب قديم ايران سرد و خشك است.

1)پماد ذرت خشك كننده زخم ها مي باشد .

2)ذرت غذاي خوبي براي پيشگيري سرطان است.

3)استفاده مداوم از ذرت از كرم خوردگي دندان جلوگيري مي كند .

4)روغن ذرت كلسترول خون را پائين مي آرود .

5)روغن ذرت براي درمان اگزما و بيماريهاي پوستي مفيد است.

خواص درماني كاكل ذرت :

كاكل ذرت را قبل از رسيدن كامل ميوه يعني قبل از پژمدره شدن مي چينند و بسرعت خشك مي كنند . كاكل ذرت بعد از خشك شدن رنگ قهوه اي پيدا مي كند .

براي درست كردن دم كرده كاكل ذرت ،‌مقدر 30 گرم از آنرا در يك ليتر آب جوش ريخته و به مدت پنج دقيقه دم مي كنند .
1-دم كرده كاكل ذرت ادرار آور است و آرام كننده دستگاه ادراري است .

2-درد و ناراحتي هاي دستگاه ادراري را تسكين مي دهد .

3-سنگ مثانه ،‌التهاب ،‌ورم مثانه و درد مثانه را از بين مي برد .

4-كاكل ذرت بطور كلي دستگاه ادراري را تميز مي كند .

بغير از كاكل ذرت از برگ و ريشه وساقه بلال نيز استفاده طبي بعمل ميآيد .
1)جوشانده ساقه وسط بلال خونريزي از بيني را بند مي آرود.

2)براي دفع سنگ مثانه از جوشانده برگهاي بلال استفاده كنيد .

3)جوشانده ريشه ذرت براي سوزش مجاري ادراري مفيد است .

4)جوشانده وسط بلال درد شكم و معده را از بين مي برد .

5)در قديم براي معالجه سوزاك از جوشانده ساقه بلال استفاده مي كردند .

 

اسفناج

 

خواص داروئي اسفناج

برگ اسفناج از نظر طب قديم ايران كمي سرد و تر است و برخي عقيده دارند كه متعادل است يعني نه سرد است و نه گرم .

1) برگ اسفناج منبع غني ويتامين A ، B3 ، C و آهن و پتاسيم مي باشد .

2) بدن را قليايي مي كند .

3) خنك كننده است و براي پائين آوردن تب مفيد است .

4) ورم روده كوچك را رفع مي كند .

5) براي ورم ريه مفيد است .

6) ملين است و يبوست را برطرف مي كند .

7) براي لاغر شدن و وزن كم كردن مفيد است .

8) اسفناج بدليل داشتن ماده اي بنام اسپيناسين هضم غذا را تسريع مي كند . اين ماده باعث تحريك معده و ازدياد ترشحات آن مي شود .

9) خوردن اسفناج در رفع تشنگي موثر است .

10) براي از بين بردن ورم و درد گلو مفيد است .

11) براي رفع سرفه هاي خشك برگ اسفناج را با حو پوست كنده و روغن بادام بپزيد و بخوريد .

12) آش اسفناج با گشنيز براي سردردهايي كه ناشي از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارشي است مفيد مي باشد .

13) اگر آش اسفناج را ب آب ليمو و سماق و يا آب غوره بخوريد سردردهاي ناشي از اختلال كيسه صفرا را برطرف مي كند .

14) خوردن اسفناج از سطان جلوگيري مي كند مخصوصا در افرادي كه به مصرف الكل و سيگار دست دارند .

15) حقيقات دانشمندان نشان داده است كه اسفناج در پيشگيري سرطان روده بزرگ ، معده ، پروستات ،‌حنجره و رحم موثر است .

16) اسفناج كلسترول خون را پائين مي آورد .

17) بهترين دارو براي كساني است كه مبتلا به كم خوني هستند .

18) اسفناج مانند جارو روده بزرگ را تميز مي كند .

19) ترشحات لوزالمعده را افزايش مي دهد .

20) اسفناح سبزي مفيد براي تقويت اعصاب است .

21) اسفناج پته براي رفع بيماري آسم و گرفتگي صدا بسيار موثر است .

22) رماتيسم و نقرس را درمان مي كند .

23) براي زياد كردن شير در مادران شير ده موثر است .

24) سابقا نوعي شربت از اسفناج تهيه شد كه در معالجه خونريزيها و كم خوني از آن استفاده مي كردند .

25) تخم اسفناج ملين و خنك كننده است .

26) تخم اسفناج براي برطرف كردن ورم كبد و يرقان مفيد است .

27) اسفناج تعداد گلبولهاي قرمز خون را افزايش مي دهد .

28) اسفناج چون داراي كلروفيل است عضلات روده را تحريك كرده و تخليه مدفوع را آسان مي كند .

29) اگر كسي مبتلا به حبس البول يعني بند آمدن ادرار است مي تواند با مخلوط نصف فنجان آب اسفناج اين ناراحتي را درمان كند . با همان مقدر روغن بادام يا روغن زيتون مخلوط كرده و باو بدهيد .

30) اسفناج را در سالاد خود بريزيد و ميل كنيد .

مضرات :

اسفناج بعلت داشتن اگزالات براي بيماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگهاي كليه و مثانه مناسب نيست ضمنا آنهائيكه سرد مزاج هستند بايد اسفناج را با ادويه گرم نظير زنجبيل و هل ميل نمايند .

 

بابونه

خواص داروئی بابونه

بابونه از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و از تقویت کننده‌های تلخ بحساب می‌‌آید . جالینوس حکیم آنرا برای درمان تب و لرزهای نوبه‌ای بکار می‌‌برد . 1) یکی از مهمترین خواص بابونه درمان زخم معده و ورم معده است و این گیاه بآسانی این مرض را درمان می‌‌کند و آنهائیکه سالهاست با این مرض دست بگریبان هستند و از قرص های مختلف گران قیمت نظیر Lozac و Zantac و غیره استفاده می‌کنند می‌‌توانند با استفاده از بابونه خرج داروی خود را پس انداز کنند و همچنین سلامتی خود را بازیابند.

برای درمان زخم معده یک لیوان چای غلیظ بابونه درست کنید (4 قاشق چایخوری بابونه در یک لیوان آبجوش و یا چهار تا چای کیسه‌ای بابونه در یک قاشق لیوان آب جوش ) و صبح ناشتا هستید این لیوان چای را بنوشید و سپس در رختخواب به پشت دراز بکشید و بعد از چهار دقیقه بخوابید و البته بعد از یکربع ساعت می‌‌توانید صبحانه خود را میل کنید. این عمل را بمدت دو هفته ادامه دهید تا زخم و ورم معده بکلی شفا یابد.

2) بابونه اعصاب و قوای جنسی را تقویت می‌کند .

3) بابونه مقوی مغز است . 4)بابونه ادرار آور و قاعده آور است .

5) این گیاه ترشح شیر را در مادران شیر ده افزایش می‌‌دهد .

6) درمان کننده سردرد و میگرن است .

7) استفاده از بابونه سنگ مثانه را خرد و دفع می‌‌کند .

8) اگر کسی قطره قطره ادرار می‌‌کند به او چای بابونه دهید تا درمان شود .

9) بابونه درمان کننده کمی ترشحات عادت ماهیانه است .

10) برای درمان چشم درد، بابونه را در سرکه ریخته و بخور دهید .

11) برای تسکین دردهای عضلانی چای بابونه بنوشید .

12) جویدن بابونه برای التیام زخم های درمان مفید است .

13) خوردن 5 گرم ریشه بابونه با سرکه رقیق محرک نیروی جنسی است ( ریشه بابونه گرم تر و خشک تر از گل بابونه است )

14) بابونه تب بر و تسکین دهنده درد است .

15) بابونه تقویت کننده معده است .

16) برای تسکین درد در هنگام دندان درآوردن بچه ها، بآنها چای بابونه بدهید .

17) برای رفع بیخوابی و داشتن یک خواب آرام و راحت، کافی است ده دقیقه قبل از اینکه به رختخواب بروید یک فنجان چای بابونه بنوشید .

18) بابونه درمان کننده بی اشتهایی است .

19) بابونه برای رفع ورم روده موثر است .

20) چای بابونه درمان کننده کم خونی است .

21) از بابونه برای رفع کرم معده و روده استفاده کنید .

22) بابونه تسکین دهنده دردهای عادت ماهیانه است .

23) بابونه برای رفع زردی مفید است .

24) حمام بابونه اثر نیرو دهنده درد. برای این منظور چند قطره اسانس بابونه را در وان حمام ریخته مدت یکربع ساعت در آن دراز بکشید .

25) برای تسکین درد، چند قطره اسانس بابونه را با یک قاشق روغن بادام مخلوطکرده و روی محل های دردناک بمالید درد را تخفیف می‌‌دهد .

26) اسانس بابونه مخلوط با روغن بادام برای رفع ناراحتی های پوستی نظیر اگزما، کهیر و خارش مفید است .

27) برای رفع گوش درد و سنگینی گوش، یک قطره روغن بابونه را در گوش بچکانید .

28) اسانس بابونه چون اثر قی آور درد در مورد مسمومیت های غذایی مصرف می‌شود .

29) روغن بابونه را برای از بین بردن کمردرد، درد مفاصل و نقرس روی محل درد بمالید .

30) با چای بابونه اگر موهای بلوند را بشوئید آنها را روشن تر و شفاف تر می‌‌کند .

31) آنهائیکه یائسه شده‌اند بهتر است همه روزه چای بابونه بنوشند زیرا اختلالات یائسگی را برطرف می‌‌کند .

32) بابونه ضد آلرژی است

 

 

موز درختی است با برگ های بسیار بزرگ و دراز و گل هایی که به شکل گل آذین هسند و میوه ای که به شکل خوشه ای و به رنگ سبز مایل به زرد یا زرد

این درخت در اکثر کشورهای گرمسیر از قبیل عربستان، یمن، عمان ، هندوستان و مالزی و در سواحل جنوبی ایران و .... می روید . در بعضی از سرزمین این میوه اختصاص به فصل معینی ندارد و در تمام سال میوه می دهد.

خواص موز

  • موز سرشار از ویتامینA.B.C  ، فسفر، پتاسیم، آهن و منیزیم است.
  • موز در تحکیم استخوان ها و تعادل سیستم عصبی بسیار موثر است.
  • موز ملین ، مقوی و چاق کننده است.
  • موزموجب قوی شدن قوای جنسی است.
  • موز موجب تسکین سرفه می شود.
  • موز برای کودکان در حال رشد و کسانیکه کارهای فکری می کنند یا فعالیت بدنی سنگین دارند و مبتلایان به ناراحتی کلیه، درد مفاصل، ورم معده مفید است.
  • ریشه درخت موز اشتها آور ، تقویت کننده و ضد انگل است.
  • شیره ساقه این درخت در درمان اسهال مفید می باشد .
  • موز  برای درمان صرع و ناراحتی اعصاب به کار می رود.
  • جوشانده برگ و گل موز در ضد عفونی کردن زخم ها به کار می رود.
  • موز برای کسانی که فشار خون بالایی دارد کمک می کند تا گردش خون را تنظیم کند.
  • موز خطرات حمله قلبی را کاهش می دهد.
  • موز بهبود دهنده زخم معده است.
  • موز  کاهش دهنده کسترول است.
  • موز به علت داشتن پتاسیم زیاد ضد سرطان است.
  • موز خون ساز استو برای درمان کم خونی موثر است.((به علت داشتن آهن زیاد))
  • ضماد برگ درخت موز برای درمان سوختگی مفید است.
  • موز حاوی آمینو اسیدی به نام tryptophan است که در بدن به serotonin تبدیل می شود.این امر باعث ایجاد آرامش در کل بدن می شود.
  • موز سرشار از فیبر است که برای درمان یبوست موثر است.
  • موز به علت داشتن پتاسیم زیاد در حفظ سلامت و جوانی پوست نقش به سزایی دارد. ((هم به صورت ماسک های مختلف و هم به صورت خوراکی))
  • موز به علت داشتن پتاسیم زیاد  فرایند یادگیری به حداکثر می رساند.
  • پوست موز برای درمان زگیل موثر است؛ اگر می خواهید از شر زگیل رها شوید، پوست موز در دفعات مختلف روی زگیل قرار دهید. این کار باعث می شود زگیل خشک شود و از پوست بدن جدا شود.
  • موز کال و نرسیده سطح ldl یعنی کلسترول مضر خون را کاهش می دهد((این نوع کلسترول باعث انسداد رگ ها می شود)). موز کال دارای 2 گرم قند و 23 گرم نشاسته دارد؛ برخلاف موز رسیده که دارای نشاسته ای است به نام نشاسته مقاوم که در روده کوچک هضم نمی شود.

مضرات موز

  • موز میوه اپی است تقریبا دیر هضم و افرادی که دارای دستگاه گوارش تنبل باید کمتر و بتدریج بخورند تا به خوردن آن عادت نمایند.
  • مصرف بیش از حد موز و همچنین موز نارس ایجاد یبوست می کند.
  • مصرف بیش از حد موز باعث نفخ معده می شود.

 

کنجد

 

کنجد گیاهی است که ارتفاع آن به 1 متر هم می رسد . قسمت فوقانی ساقه کرکدار می باشد. برگ های بیضوی و نوک تیز هستند. گل های کنجد سفید یا قرمز بوده و میوه آن شامل دانه های کوچک ، مسطح و بیضوی است . از دانه های روغنی کنجد بدست می آید که رنگ آن قهوه ای یا سیاه است

خواص کنجد

ـ از دانه های کنجد روغنی بدست می آید که اثر ملینی دارد و می توان جایگزینی برای روغن زیتون نیز باشد.

ـ در درمان بی حسی و کرختی ، فلج ، یبوست و فشار خون بالا می توان از دانه های کنجد استفاده کرد.

ـ روغن کنجد سبب باز شدن انسداد مجاری دستگاههای بدن می شود.

ـ روغن کنجد گرفتگی صدا را برطرف می کند.

ـ روغن کنجد روده و معده را نرم می کند.

ـ  برای درمان سردرد و میگرن مفید است.

ـ کنجد چاق کننده است.

ـ قوای جنسی را برطرف می کند.

ـ کنجد می تواند خستگی فکری را کاهش دهد و بهترین خوراک برای کسانی است که کارهای فکری می کنند.

ـ دانه های کنجد دارای انواع معدنی مانند: مس ، منیزیم، کلسیم، آلومنیوم، کروم، کلروسدیم، سیلیس، آهن، فسفر، نیکل و ماده پروتئینی مهم لیزین، هورمون نباتی، چربی و شصت درصد روغن می باشد.

ـ کسانیکه هنگام کتاب خواندن احساس خستگی می کنند ، کافیست مقداری کنجد بوداده میل نمایند تا خستگی شان رفع شوند و دانش آموزان می توانند از این اکثیر بسیار مفید استفاده نمایند.

ـ لیستین این گیاه یک نوع چربی حاوی فسفر است که وجو آن برای اعصاب و منسوج بسیار ضروری است که وجود آن برای اعصاب و منسوج بسیار ضروری است که مغز و غدد بدن انسان نیاز زیادی به آن دارند و حتی تقویت حافظه انسان نیاز زیادی به این ماده دارد.

 

توجه

مقدار خوراک کنجد برای هر نفر 15 گرم است و در خوردن آن نباید زیاده روی کرد

 

 

 

ادامه دارد

...

 

 

 

 


 

+ نوشته شده در  سه شنبه سوم دی 1387ساعت 13:44  توسط محمدرضا صادق زاده  |